LJUBLJANA, 9. 05. 2024
Slovenski program usposabljanj za učinkovito in visokokakovostno praktično usposabljanje v digitalnem okolju v polnem teku

Trenutno poteka slovenski program delavnic krepitve zmogljivosti za področje praktičnega usposabljanja (PU) v digitalnem okolju, ki združuje vrsto interaktivnih srečanj v hibridni obliki.

Program, ki se je začel z delavnico 15. aprila 2024, je pritegnil veliko zanimanje ključnih deležnikov, ki želijo v visokošolskem prostoru izvajati učinkovite programe PU in s tem študentom omogočiti hibridne in spletne možnosti opravljanja PU. Dogodek je bil izjemno obiskan, saj se ga je prvi dan udeležilo več kot 50 udeležencev.

Naslednja srečanja programa so bila na spletu organizirana 19. in 26. aprila, zaključili pa bomo z zadnjo delavnico, ki bo potekala 10. maja 2024. Interaktivne delavnice vključujejo različne aktivnosti - naloge in reševanje izzivov na področju PU. Glavni cilj je bil motivirati in pritegniti udeležence (mentorje, visokošolske učitelje, koordinatorje PU in strokovne delavce na fakultetah) v spletnem okolju (npr. igranje vlog: mentorji, koordinator PU, študent) .

Poudarek na zavzetosti je ključen glede na precejšnje izkušnje vseh udeležencev iz slovenskih univerz, ki že dobro poznajo PU. Njihove bogate izkušnje so se pokazale v njihovih povratnih informacijah in razpravah.

Za dodatno obogatitev spletnih delavnic smo povabili gostjo iz uglednega slovenskega IT podjetja, ki nam je predstavila proces uvajanja študentov na PU z vidika podjetij. Poleg tega se nam je na drugi interaktivni delavnici kot strokovna moderatorka pridružila vodilna partnerica delovnega paketa v okviru projekta eWBL, in sicer Samantha Carty iz podjetja Momentum, ki je z nami delila svoja neprecenljiva spoznanja.

Program usposabljanj za digitalno PU obravnava faze učinkovitega oblikovanja in izvajanja eWBL, opisane v projektu eWBL: oblikovanje, priprava, uvajanje, izvajanje, ocenjevanje in zagotavljanje kakovosti. Medtem ko sta zbirka orodij eWBL in program usposabljanja eWBL služila kot osnovna vira, sta bila dodatno obogatena s prilagoditvami za udeležence iz slovenskega visokošolskega prostora.

NAZAJ NA ARHIV DOGODKOV
menu