PLACEDU - Učenje na daljavo, kot ga doživljajo njegovi uporabniki

V zadnjih letih se je izobraževanje iz fizičnih preselilo v digitalne prostore. Ta nova vrsta učenja – e-učenje – ima številne prednosti, vendar ima tudi nekatere slabosti. Kljub temu je bilo e-učenje v akademski skupnosti dokaj pozitivno sprejeto do takrat, ko se je morala večina sveta zaradi svetovne pandemije COVID-19 preusmeriti na učenje na daljavo. Med krizo so mnoge akademske ustanove, študenti in učitelji doživeli neprijetni izkušnjo, ko so v celoti in brez priprav morali preiti na e-izobraževanje.

PLACEDU - Konzorcij objavil digitalno usposabljanje

Konzorcij partnerjev projekta 'PLACEDU – Digitalni družabni prostor za naslednje normalno izobraževanje' s ponosom predstavlja učni načrt za digitalno usposabljanje na področju poučevanja in učenja na daljavo.

Usposabljanje je namenjeno učiteljem z namenom, da bi podprlo njihova prizadevanja za ustvarjanje vključujoče skupnosti v digitalnem prostoru. Razvoj usposabljanja se je začel na podlagi potreb, ugotovljenih v raziskavi 'Etnografija za digitalno po digitalnem’.

PLACEDU - Objavljena je platforma 'The Digital Social Place'

V okviru projekta PLACEDU (Digitalni družabni prostor za naslednje normalno izobraževanje) je objavljena meta platforma, ki se ukvarja s področjem poučevanja in učenja na daljavo. Zajema obstoječe in nove pristope poučevanja in učenja v digitalnem okolju, ki se uporabljajo oz. so primerni za uporabo v visokošolskih institucijah.

PRIKAŽI ARHIV PUBLIKACIJ
menu