LJUBLJANA, 10. 12. 2021
SEEYW – Mednarodna konferenca o prihodnosti in dvigu kakovosti mladinskega dela

Mednarodna konferenca na temo prihodnosti in profesionalizacije mladinskega dela, ki je potekala 10. decembra 2021 v Mladinskem centru Brežice, je bila organizirana kot zaključni dogodek v okviru projekta Supporting Evidence-based Education of Youth Workers (SEEYW).

Na konferenci, ki so se je udeležili različni deležniki mladinskega sektorja iz Slovenije in Hrvaške, so bili predstavljeni rezultati projekta s strani vseh partnerjev (Inštitut za društvena istraživanja sveučilišta u Zagrebu – IDIZ, Sveučilište u Rijeci – UNIRI in Univerze v Ljubljani – UL). Rezultate projekta je s strani UL predstavila asist. mag. Nina Vombergar.

Prvemu delu je sledila razprava o kakovosti mladinskega dela in implementaciji Evropske agende mladinskega dela, na kateri so sodelovali mag. Dolores Kores (direktorica Urada RS za mladino), Uroš Skrinar (direktor MOVIT-a), dr. Marko Kovačić (raziskovalec na IDIZ-u), Katarina Gorenc (vodja urada za mladino na Mestni občini Ljubljana).

Zaključni del konference je bil namenjen razpravi o mentorskih procesih v mladinskem delu ter o možnostih vzpostavitve študijskega programa, posvečenega mladinskemu delu, kar bi okrepilo kakovost na področju mladinskega dela, na kateri je sodeloval tudi prof. dr. Tomaž Deželan (UL).

NAZAJ NA ARHIV DOGODKOV
menu