Bruselj, 28.10.2022
Delavnice drugega strokovnega srečanja FLECSLAB

Strokovni odbor za izobraževanje FLECSLAB se je 27. in 28. oktobra 2022 udeležil delavnic, na katerih je razpravljal z vodji prvih štirih opredeljenih tem in posledično učnih skupnosti EUTOPIA v projektu: HEALTHCARE "Vodenje strateških inovacij v zdravstvu" - Bernard Crump; PODJETNIŠTVO "Tehnološki razvoj podjetij" - Thomas Crispeels; MEDIJI IN KOMUNIKACIJE "Osnove televizijske režije" - Manel Jimenez Morales; IZOBRAŽEVANJE "Urbano izobraževanje" - Joost Vaesen in Els Consuegra.

Udeleženci so razpravljali o predhodnih rezultatih raziskovalnih intervjujev, opravljenih z vodji teh skupnosti, v luči razvoja FLECSLAB Lifelong Learning Toolbox.

Strokovnjaki in vodje so pregledali glavne prednosti učnih skupnosti za vseživljenjsko učenje in razpravljali o tem, kaj v praksi vidijo kot glavne razsežnosti in ovire pri preoblikovanju visokošolskih ustanov v ustanove za vseživljenjsko učenje. Udeleženci so razpravljali tudi o orodjih za premostitev vrzeli med zmogljivostmi, ki so na voljo na akademskem področju, in potrebami po vseživljenjskem učenju v ekosistemih, povezanih z vsako učno skupnostjo.

Razprave so bile bogate in bodo pomagale izpopolniti in posodobiti okvir na podlagi literature, ki bo uporabljen za oblikovanje analitičnega nabora orodij za vseživljenjsko učenje.

NAZAJ NA ARHIV DOGODKOV
menu