BREŽICE, 11. 12. 2021
SEEYW - Zaključna konferenca

V petek, 11. decembra 2021, je v Mladinskem centru Brežice potekala mednarodna konferenca o kakovosti in profesionalizaciji mladinskega dela.

Konferenca je predstavljala zaključni dogodek projekta strateškega partnerstva »Supporting Evidence-based Education of Youth Workers«, za dvig kakovosti mladinskega dela, v okviru programa Erasmus+. Namenjena je bila mladinskim delavcem iz Hrvaške in Slovenije.

Predstavniki partnerjev v projektu, Fakultete za humanistiko in družnoslovne znanosti Univerze na Reki (UNIRI), Inštituta za družbene raziskave v Zagrebu (IDIZ) in Univerze v Ljubljani (UL) so prisotne mladinske delavce seznanili z rezultati projekta, v sklopu katerega so analizirali kurikulume na slovenskih in hrvaških visokošolskih zavodih, pri čemer jih je zanimalo, ali kateri kurikulumi vključujejo tematike, ki so neposredno povezane z mladinskim delom in kompetencami mladinskih delavcev. Ugotovitve, do katerih so raziskovalci prišli, kažejo na kritično pomanjkanje izobraževalnih vsebin na temo mladinskega dela v obeh državah.

NAZAJ NA ARHIV DOGODKOV
menu