LJUBLJANA, 5.12.2023
Usposabljanje trenerjev za orodja eWBL (Praktično usposabljanje v spletnem okolju)

Od 29. 11. 2023 do 1.12.2023 je na Irskem v okviru projekta eWBL potekalo tretje srečanje mednarodnih partnerjev. Na srečanju se je vseh šest partnerjev srečalo s ciljem razmisleka in razprave o napredku projekta. Na podlagi začetne raziskave študij primerov in oblikovanja okvira eWBL je projekt nedavno predstavil pilotno različico praktičnega nabora orodij za eWBL, ki je namenjen opolnomočenju visokošolskih ustanov z bistvenim znanjem in veščinami za izvajanje visokokakovostnega eWBL.

Po srečanju partnerjev je konzorcijski partner Momentum Educate + Innovate pripravil obsežno tridnevno delavnico. Šest trenerjev iz Nemčije, Irske, Italije, Nizozemske in Slovenije je sodelovalo pri igrah vlog in drugih praktičnih dejavnostih, da bi pilotno preizkusili nov nabor orodij eWBL. Namen poglobljene izkušnje je bil seznaniti glavne trenerje z zbirko orodij in programom usposabljanja pred načrtovanim programom, ki ga bodo v svojih državah izvajali leta 2024.

Zbirka orodij eWBL, ki temelji na okviru eWBL in je z njim usklajena, vodi uporabnike skozi pet faz učenja na delovnem mestu, ki vključuje digitalne elemente in učne točke za izvajanje spletnega učenja na delovnem mestu. Usposabljanje za krepitev zmogljivosti je ponudilo zamisli in učne točke, načrte učnih ur in dejavnosti za učinkovit prenos tega znanja na nacionalne udeležence trenerskega usposabljanja. Dragocena spoznanja, izkušnje in povratne informacije glavnega trenerja so bistvenega pomena za obogatitev zbirke orodij za naslednjo fazo usposabljanja.

Začenši s fazama načrtovanja in priprave je skupina določila pričakovanja in cilje, da bi zagotovila pripravljenost udeležencev na eWBL. Darerca Flynn, strokovnjakinja za kadrovsko industrijo, je vodje usposabljanj spretno vodila skozi pomen faze uvajanja in jih seznanila z vidiki, ki jih je treba upoštevati, kot so socializacija, mreženje, sistemi prijateljev in dobro počutje. Fazi izvajanja in ocenjevanja sta obravnavali vsakodnevno spremljanje in upravljanje praktičnega usposabljanja na delovnem mestu. Pomemben postopek ocenjevanja, ki se obravnava kot sprotna in končna povratna informacija, je bil temeljito raziskan, da bi bili trenerji opremljeni s potrebnimi orodji za učinkovito izvajanje.

Uspeh dogodka usposabljanja je omogočila gostoljubnost podjetja Momentum. Partnerji so izrazili hvaležnost za gostovanje dogodka, ki ni le olajšal učenja, temveč je med udeleženci spodbudil tudi duh sodelovanja.

Ker se projekt eWBL še naprej razvija, delavnica za trenersko usposabljanje postavlja temelje za širjenje znanja in veščin eWBL. Pričakuje se, da bodo visokošolske ustanove, opremljene z zbirko orodij eWBL, bolje opremljene za premagovanje izzivov in sprejemanje priložnosti, ki jih ponuja praktično usposabljanje na delovnem mestu v digitalni dobi.

NAZAJ NA ARHIV DOGODKOV
menu