MEDIJSKA OBJAVA, 12. 10. 2023
PLACEDU - Konzorcij objavil digitalno usposabljanje

Konzorcij partnerjev projekta 'PLACEDU – Digitalni družabni prostor za naslednje normalno izobraževanje' s ponosom predstavlja učni načrt za digitalno usposabljanje na področju poučevanja in učenja na daljavo. Usposabljanje je namenjeno učiteljem z namenom, da bi podprlo njihova prizadevanja za ustvarjanje vključujoče skupnosti v digitalnem prostoru. Razvoj usposabljanja se je začel na podlagi potreb, ugotovljenih v raziskavi 'Etnografija za digitalno po digitalnem’.

Glavni cilj usposabljanja je opremiti učitelje s potrebnimi znanji, veščinami in kompetencami za inovativno, na študente osredinjeno e-poučevanje, pri katerem se vzpostavlja vključujoča skupnost, ki spodbuja motivacijo in zmanjšuje občutek izolacije študentov. Usposabljanje si prizadeva premagati "izgubljene" vidike socialnega in fizičnega okolja pri učenju na daljavo. Program usposabljanja PLACEDU je sestavljen iz 6 modulov: Strokovno udejstvovanje; Digitalni viri; Poučevanje in učenje; Ocenjevanje; Opolnomočenje študentov; Krepitev digitalnih kompetenc študentov. Koordinator projekta Žemartas Budrys je izjavil: »Ni dovolj samo uporabljati digitalna orodja, zelo pomembno je razumeti, kakšen vpliv imajo na izobraževalni proces in njegove udeležence. Z učnim načrtom, razvitim v okviru projekta PLACEDU se tega skrbno lotevamo«. Do tečaja usposabljanja o digitalnih družbenih vprašanjih lahko dostopate tukaj.

Projekt PLACEDU izvaja 7 partnerjev iz 6 držav: Litve (XWHY / The Critical in Univerza v Vilni), Slovenije (Univerza v Ljubljani), Cipra (CSI), Belgije (OTB International), Islandije (University of Island) in Grčije (KMOP Education & Innovation Hub). Projekt sofinancira program Erasmus+ KA2 Evropske komisije

POVEZAVA DO PUBLIKACIJE
NAZAJ NA ARHIV PUBLIKACIJ
menu